My ol’ piano

Weleens een Ibach uit elkaar gesloopt? Ik wel, met m’n zoontje tot op de laatste schroef. En hij heeft een schat gevonden, tussen de achterklep en het klankbord. De piano was zo vals als Rita Verdonk, niet meer goed te krijgen en hij stond in de weg. Een leuk avontuur…

piano-stijn

De piano was origineel qua binnenwerk. De kast is er ergens rond de 2e wereldoorlog omheen gezet. We hebben er prachtige massieve antieke schroeven uitgehaald, originele krabbels uit 1894 op hamertjes, antiek kinderspeelgoed, een mottig doch fraai borduurwerkje en een oude halve briefkaart. Wat was dat manneke verrukt… et moi aussi.

piano-postzegel

De postzegel schijnt 40euro waard te zijn. Hetzelfde bedrag als wat ik er voor betaald heb bij de NOB. Het was namelijk een figureerstuk en heeft jaren dienst gedaan als meubel bij de originele “Zeg eens A”.

Van de piano zelf is niets meer over. Alles is de kachel in gegaan. Dat hout stookt fantastisch! Zware balken van ruim een eeuw oud; we hebben er maanden plezier van gehad…

Tags:

Plaats een reactie