Stront in de straat

Ons mooie ouwe straatje ligt overhoop, we krijgen nieuwe riolering. En dat levert naast een grote kuil voor je deur ook de dorpsgeheimen. Maar de keutels uit mijn nest houd ik mooi voor mezelf…

strontpijp

Terwijl ik mijn kinderen uitleg hoe het riool werkt, wordt een enorme bolus met een kwak papier bij de buren uit de pijp gespuugd.  Een sterk didactisch moment. Nog geen minuut later komt de buurvrouw met het zweet op d’r voorhoofd naar buiten. Ik dank haar voor de presentatie bij mijn verhaal.

Is dat bij ons ook zo?, vraagt dochtertje. Ja schat, ook jouw faecaliën zijn nu zichtbaar voor het hele dorp. Ga eens poepen dan!, roept zoon. Ik hoef nu nie… Enfin, ik was het strontbeu, ben de kuil ingedoken, heb een gat gegraven en een bocht met een plank aangekoppeld. Aan mijn schijt geen polonaise…

Plaats een reactie